Een oven op hoogte, dat is heel plezierig. Gerrit en Corina Plas hadden er een, maar die zat voor het mooi net te hoog. Moest je toch nog boven je macht een ovenschaal of een zelfgebakken appeltaart uit de oven tillen. Nu, in de nieuwe keuken, is de hoogte perfect. Kan niet beter. Dat geldt trouwens ook voor de vaatwasser en de koelkast.

Ze hadden drie jaar geleden nog een nieuwe keuken laten plaatsen. Maar toen kwam de verhuizing naar een levensloopbestendige woning elders in Stellendam. Wonen, slapen, douchen: alles op de begane grond, dat is met het oog op de toekomst wel zo gemakkelijk.

Het huis was achttien, negentien jaar oud, evenals de keuken. "We hadden wel kunnen wachten met een nieuwe keuken, maar dan zouden we over twee jaar de boel weer helemaal overhoop moeten halen", zegt Corina. Daar hadden ze geen zin in, dus combineerden ze de verhuizing met de plaatsing van een nieuwe keuken.

De oude, landelijke keuken met een aantal open kastjes verhuisde deels naar de schuur, als opbergmeubel voor gereedschappen en andere spullen.

“We moesten na de verhuizing wel wat bergruimte creëren.”

Zó veel keus

Nu staat er een strakke, jasmijn witte keuken te schitteren in huize Plas. Gekocht bij Ardi Keukens. "In de showroom hebben we eerst een rondje gedaan. Dan zie je zó veel. Prachtige keukens: strak, landelijk – noem maar op." Tja, hoe maak je dan een keuze? "De verkoopster vroeg: wat vind je een mooi frontje? Dat wisten we wel.

Bekijk groter
Tijdloze keuken met ruime lades

Toen zijn we met dat frontje als basis verder gegaan." Corina wilde geen randjes op de deurtjes en laden. Tenminste: geen horizontale randjes. "Daar blijft allemaal stof op liggen." Nu hebben ze verticale randjes. Daar blijft geen vuil op achter. "De keuken moet wel onderhoudsvriendelijk zijn", zegt Corina.

"Daarom hebben we het aanrechtblad ook tegen de wand achter de kookplaat laten doorlopen. Heel gemakkelijk om af te soppen. Verder hebben we handgrepen uitgezocht waar je jurk niet achter blijft hangen…"

Een andere eis betrof dus de hoogte van de oven, de vaatwasser en de koelkast. Bukken is niet nodig en boven je macht iets uit de oven halen is echt verleden tijd. Gerrit en Corina zijn zeer te spreken over de manier waarop Ardi Keukens een en ander heeft weten te realiseren.

Dat geldt ook voor het integreren van veel bergruimte in de keuken. Kastjes en laden, maar vooral laden. "Die geven zo ontzettend veel ruimte."

“We zijn heel tevreden over de service ”

Bekijk groter
Tijdloze keuken in ruime hoekopstelling

"Mooi dat Ardi Keukens zo goed meedenkt, in de showroom, maar ook nog tijdens het bouwen. De monteur had een beschadiging gezien op een van de frontjes. Zo klein dat het ons niet eens was opgevallen, maar hij bestelde wel een nieuwe voor ons. We zijn heel tevreden over de service en bevelen Ardi Keukens iedereen aan."

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens of andere klantervaringen bekijken.