Twee keer hebben ze de oude keuken nog opgeknapt. De eerste keer adviseerde iemand om het donkere eikenhout groen te verven. Zeegroen. De eerste tijd vonden Kees en Anja Sperling de nieuwe kleur best oké. Maar na een jaar of zes waren ze het spuugzat. Hup, nog maar eens een nieuwe laag verf dan. Nu wat neutraler: crème. Nieuwe knopjes hadden ze er ook al een keer op gezet. Maar het bleek uiteindelijk lapwerk. Toen de keuken de respectabele leeftijd van 32 jaar had bereikt, was het echt gebeurd. Wat doe je dan?

“Die keuken was versleten. Echt op”, zegt Anja Sperling. “Alles ging kapot, ook de koelkast, dus het moest er maar eens van komen, van die nieuwe keuken. Maar we wilden wel gelijk een goeie.” Een klein oriëntatierondje was voldoende om in Sint-Annaland uit te komen, bij Ardi Keukens. Niet in de laatste plaats omdat familieleden daar ook tot volle tevredenheid een keuken hadden gekocht. 

“Landelijk klassiek, dat zochten we”

Landelijk klassiek

“Het ging heel goed bij Ardi Keukens”, blikt Anja Sperling terug. “Het was gauw beslist. We zagen onze keuken daar gewoon in de showroom staan. Landelijk klassiek, dat zochten we. Met zwart granieten aanrechtblad en zwarte knopjes. We hebben nog wat laten aanpassen aan de keuken in de showroom, ook omdat we thuis een andere opstelling hebben.” Niet alleen de keuken zelf, maar ook de sfeer en de ontvangst in Sint-Annaland viel zeer in de smaak bij Kees en Anja Sperling. “Er was een kok bezig met kokkerellen. We kregen een hapje en een drankje. Heel leuk. Verder is het natuurlijk heel belangrijk hoe je ontvangen en geholpen wordt. Dat was buitengewoon. We zijn een paar keer geweest, bijvoorbeeld om de kastjes en de laden te bespreken, en nooit was iets te veel.”

Volgens Anja was er ook bij de plaatsing – in februari van dit jaar – geen enkele wanklank. Alles liep op rolletjes. Na drie dagen was de monteur klaar. “Alles was honderd procent in orde. Nou… er waren verkeerde vloertegels meegekomen. Maar dat loste Ardi Keukens snel en goed op. Er was niets op aan te merken. De laatjes lopen zo soepel… Nee, kinderziektes zijn er ook niet geweest. Het is een hele praktische en sfeervolle keuken. 

Bekijk groter
Landelijke keuken in mooie hoekopstelling
Wim van Vossen Fotografie

De oven is super. Echt een plaatje, een sieraad voor de keuken… We gebruiken hem zeer regelmatig. Onze jongste dochter doet de opleiding brood en banket, dus die kan zich ook helemaal uitleven met die oven.”

Kerkraam

Het kerkraam dat vroeger tussen de keuken en de woonkamer zat – makkelijk om vanuit de keuken even te vragen welke toetjes er op tafel moesten komen – is nu weg. Het raam uit een gesloopt kerkje op de Veluwe staat nu in de schuur. Niet dat het weg moest voor de nieuwe keuken. Maar Anja en Kees waren het glas-in-loodraam eigenlijk een beetje zat. Net als die 32 jaar oude keuken…

 “De volgende klus is de badkamer. Die is ook zo oud. Dan gaat we weer naar Ardi Keukens.”

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.