De nieuwe keuken van Jan en Anja van der Bok uit Ouddorp. Jaren geleden, in 1999, hadden ze al eens een keuken gekocht bij Ardi Keukens. Dat was in de vorige woning. Vijftien jaar later, toen Jan en Anja van der Bok eens wilden gaan kijken voor een keuken in hun huidige woning, kwamen ze vrijwel automatisch weer in Sint-Annaland terecht. Ze kochten ongeveer dezelfde keuken als in 1999, maar dan in spiegelbeeld.

De jasmijnkleurige keuken is net geplaatst. "De kleur scheelt niet veel van de vorige", zegt Anja. "Maar het motief en de indeling zijn heel anders. De vorige keuken had van die randjes en hoekjes. Stofnesten waren het. Nu is het veel strakker."

“We zijn heel goed geholpen. Je krijgt prima tekst en uitleg en je wordt niets opgedrongen.”

Ze wonen zes jaar in deze fraaie Ouddorpse woning. De keuken zat er bijna achttien jaar in. Maar ja, je kunt nu eenmaal niet alles tegelijk aanpakken na een verhuizing. Toch werd het gevoel steeds sterker dat er een nieuwe keuken moest komen.

Behalve de stofnesten, waren er andere minpunten. De afzuigkap hing laag, zodat je amper in de pannen kon kijken. De indeling was niet handig. "We hadden maar een klein beetje ruimte om de vaat te doen." Toen de koelkast het begaf, was de tijd aangebroken om eens te gaan kijken voor iets nieuws.

Jan: "De keuken was zoetjesaan aan vervanging toe."

Het jaar 2014 was nog maar net begonnen toen ze naar Sint-Annaland togen. Het oriënteren liep na bijna een dag rondkijken in de showroom van Ardi Keukens direct uit op een nieuwe keuken. "In plaats van oriënteren hebben we er maar gelijk een gekocht", zegt Jan van der Bok.

"Ook omdat we rond de jaarwisseling nog een voordeeltje kregen. We hebben de keuken wel eind van het jaar laten plaatsen. Toen we eind juli nog een keer teruggingen om wat kleine veranderingen te bespreken, waren daar nog alle mogelijkheden voor." Bijvoorbeeld: een inductiekookplaat in plaats van de eerder afgesproken keramische kookplaat

Net als vijftien jaar eerder is er grote tevredenheid. Jan: "We zijn heel goed geholpen. Je krijgt prima tekst en uitleg en je wordt niets opgedrongen. Het plaatsen is ook heel netjes verlopen. Die mensen wisten precies waar ze mee bezig waren en als er een akkefietje was, dan losten ze dat direct op." Anja: "We hebben zelfs bij Ardi Keukens gegeten. De eerste keer waren ze vis aan het bakken in de showroom. Willen jullie ook? Nou, dat wilden we wel. We hebben heerlijk vis met salade gegeten. De tweede keer, in juli, kregen we weer appelflappen."

Ook prettig: Ardi Keukens geeft acht jaar garantie op de apparatuur en tien jaar op de kastjes. Maar voor Jan en Anja is op dit moment nog wel het prettigst dat ze een nieuwe strakke keuken hebben, die past bij de rest van het interieur.

Met een handige indeling, een iets hoger aanrechtblad om de rug te sparen én voldoende ruimte om de vaat te doen en een boterham te smeren. Zonder stofnesten. "Het bevalt goed. Kinderziektes? Nee, nog niets van gemerkt." 

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.