"Het is één loftrompet, hè", zegt Arend Troost. Want ook het plaatsen van de keuken verliep uitstekend én binnen de planning.

"De keuken staat nu vier jaar en bevalt erg goed. Kijk, we hebben geen tegeltjes, maar een geschilderde achterwand. De kleur is taupe. We hadden er vooraf wel vraagtekens bij: is zo'n wand wel schoon te houden? Geen probleem, zeiden ze bij Ardi Keukens en Sanitair, gewoon een laklaag eroverheen. Uiteindelijk is het parketlak geworden. Heel gemakkelijk te reinigen."

Keuken Ouddorp

“We voelden ons erg aangesproken door de sfeer en de manier waarop we werden ontvangen.”

Arend Troost en Jacomine Aleman kochten hun keuken bij Ardi Keukens en Sanitair in Sint-Annaland. Vier jaar geleden verhuisden ze naar de Springert in Ouddorp. De eerste actie op het nieuwe adres was een verbouwing. De muur tussen de keuken en de bijkeuken ging eruit. Zo ontstond één ruimte, die bovendien een stuk lichter werd omdat Arend in de achtermuur een dubbele glazen deur maakte richting de tuin. Daar kwam een luifel met een terrasverwarmer, zodat buiten zitten onder vrijwel alle weersomstandigheden mogelijk is. Ook de blauwe keuken ruimde het veld, want dit was niet de smaak van Arend en Jacomine. "We hadden de kleuren van de nieuwe keuken wel in ons hoofd: zwart en wit. Je ziet wel eens wat op internet…" Ze kwamen, na een opzienbarend bezoek aan een stuntzaak, bij Ardi Keukens en Sanitair in Sint-Annaland terecht.

Half elf 's avonds
"We gingen op een zaterdagmiddag. Even een keuken uitzoeken, dachten we. Maar het werd ons algauw duidelijk dat zoiets wel minimaal een paar uur duurt. We voelden ons erg aangesproken door de sfeer en de manier waarop we werden ontvangen." Het was echter te kort dag om tot een weloverwogen keuze te komen. 

Keuken Ouddorp

De vrijdag erop gingen Arend en Jacomine weer naar Sint-Annaland. Om zeven uur 's avonds kwamen ze aan. De keuken, die het zou worden, stond in de showroom. "We waren gelijk verkocht. Een verkoper hielp ons, en op een gegeven moment waren we nog de enigen in de zaak. Maar nooit kregen we het gevoel dat het onderhand tijd was om te gaan. Toen was het halfelf. We zeiden: haal het contract maar, dan zetten we onze handtekeningen erop."

Gas-op-glas kookplaat
De keuken is een zwart-witte hoogglans keuken geworden. Het koken gebeurt op een gas-op-glas kookplaat, een relatief nieuwe manier van koken. Met name mensen die houden van een strak design kiezen nog al eens voor een gas-op-glas kookplaat. Bovendien heeft deze kookplaat als voordeel dat hij gemakkelijk schoonmaakt. 

Keuken Ouddorp
Keuken Ouddorp

Arend en Jacomine kozen voor een extra brede kookplaat én een wokbrander. De combimagnetron zit boven de koelkast, op werkhoogte. "Dat was een advies van Ardi." Het budget dat ze in hun hoofd hadden, bleek uiteindelijk te ruim. De keuken staat er inmiddels alweer een tijdje, maar ziet er nog als nieuw uit. "Het hang- en sluitwerk is prima. De lades lopen perfect", zegt Troost tevreden. Kortom, Arend en Jacomine zijn zeer tevreden. "Ardi Keukens en Sanitair is een zaak die vertrouwen geeft. Dat is belangrijk, want je geeft toch een hoop geld uit aan een keuken", zegt Arend. "Ik zeg tegen iedereen: wil je een keuken, ga dan naar Ardi."

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens en Sanitair, of andere klantervaringen bekijken.