Goeree-Overflakkee verlaten, dat was voor Rien en Cora Kievit eigenlijk nooit een optie. Als geboren en getogen eilanders kwam een verhuizing naar ‘de overkant’ niet aan de orde. Totdat ze min of meer bij toeval een appartement in Hellevoetsluis te koop zagen staan. Een appartement met een panoramisch uitzicht op… Goeree-Overflakkee.

“Heimwee naar Flakkee? Welnee. Hier staat het eiland constant op mijn netvlies”, zegt Cora, terwijl ze vanaf de eettafel uitkijkt over een grijzig Haringvliet en vele kilometers kustlijn van Goeree-Overflakkee. “Ik heb nog nooit zo veel van het eiland gezien. Hier kijk je van Den Bommel, waar mijn dochter woont, tot ver voorbij de watertoren bij Dirksland. Daar woont mijn moeder. Ja, hier zit je eerste rang.”

Licht en strak

De eettafel staat in het gedeelte van de woonkamer waar Ardi Keukens onlangs een keuken heeft geplaatst. “Hij is licht en strak”, zegt Cora. “Licht omdat dat in een kleine ruimte het mooiste is. Heb ik geleerd van mijn vader, die huisschilder was in Melissant. Door het hout en de ronde afzuigkap is het niet té strak. Daar houd ik niet van. Zo is het strak genoeg. Deze keuken is gewoon mooi en degelijk, dat vind ik belangrijk. Een merk zal me een worst zijn.”

Het was niet de eerste keer dat Rien en Cora Kievit een keuken bij Ardi Keukens kochten. Een jaar of tien geleden kwamen ze tijdens een verregende vakantie in Zeeland in Sint-Annaland terecht. Daar lieten ze een keuken op maat maken voor hun woning in Melissant. “We waren er heel tevreden over. Er was in ons huis een uitsparing in de wand, en die heeft Ardi heel netjes weggewerkt met een inbouwkast met laden. Ja, de eerste kennismaking was perfect. Ardi komt met handige tips en kaarten zaken aan waar je zelf niet meteen aan hebt gedacht. Ze weten wat handig en niet handig is en daar kun je als klant gebruik van maken. Ieder z’n vak…” De keuken in Melissant was anders van karakter. Die paste bij het landelijke wonen in een dijkwoning, terwijl de nieuwe keuken moderner is en nauwelijks rondingen heeft. Dat past weer goed in het volledig verbouwde appartement uit de late jaren zeventig aan de noordoever van het Haringvliet

“We waren er heel tevreden over”

Bekijk groter
Keuken Goeree-Overflakkee in hoekopstelling
Wim van Vossen

“De keuken is helemaal op maat gemaakt voor dit appartement”

“Er was wel een andere keuken nodig in dit uitgeleefde, afgeleefde appartement. Het was een simpel blokje dat er vanaf het begin heeft gestaan. Bovendien hebben we de keuken verplaatst naar een andere hoek van het huis. Wat we nu hebben is helemaal op maat. Ik heb wat staan meten hier… We hadden twijfels of er wel een vaatwasser in kon. Maar jawel, hoor, die is er toch gekomen. Kijk, een smalle. En hier, in het hoekje, hebben we een kastje dat je kunt opendraaien. Twee kanten op. Alles was mogelijk bij Ardi.”

Cora wijst naar de inductiekookplaat: “Lekker groot hè, ik kan er vijf pannen op kwijt. Wat ik graag kook? Lekker eten, waar je niet al te lang mee bezig bent. Acht uur in de keuken staan en dan hap-slik-weg, nee, dat is niets voor mij.” Ze wonen nu twee maanden aan ‘de overkant’. “Of we hebben moeten wennen? Nee, met zo’n uitzicht op Flakkee hoef je niet te wennen. Echt niet.”

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.