Culinair Event op zaterdag 12 november!

Ardi Keukens is op zaterdag 12 november het stralende middelpunt van Zeeland. Op deze herfstdag vindt Culinair Event plaats. Kok Marcel Rijsman zal vanaf 10.00 uur zijn mouwen opstropen en starten met een kookdemonstratie. Ook demonstreert de enthousiaste chef dat iedereen een smakelijk en gezond gerecht kan koken. Tijdens deze kookclinic zal hij met verse streekproducten aan de slag gaan. En iedereen mag komen proeven!
Daarnaast tonen een tiental lokale ondernemers hun producten, zodat u op een laagdrempelige manier kunt kennismaken met deze regionale producten. Hierbij kunt u zich alvast inspireren op producten die passen bij de aankomende kerstperiode! En natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om deze producten direct aan te schaffen.

Culinair Event

Zelf aan de slag gaan?

Dat kan tijdens het ‘Chef Lokaal’ vanaf 13.00 uur. Hier kunnen aanwezigen samen met Marcel een gerecht bereiden. Diverse lokale ondernemers zijn aanwezig om hun bijzondere, regionale producten te laten proeven. Kom dus kijken en proeven tijdens workshops en demonstraties!

#ZekerZeeuws

Zeker Zeeuws staat voor kwaliteitsproducten uit zee en van het land met een gegarandeerde herkomst. Producten met het streekkeurmerk Zeker Zeeuws zijn geteeld, gekweekt en geproduceerd door Zeeuwse ondernemers waar echte smaak, zuiverheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Diverse ondernemers die deelnemen aan Culinair Event zijn gecertificeerd met dit keurmerk en hierdoor krijgt u gegarandeerd de allerbeste regionale producten.

Ardi Keukens - Culinair Event
Oestersteker-Bas-de-Koeijer
Palingroker-De-Schouwse-Palingroker

Activiteiten voor kinderen

Culinair Event bij Ardi Keukens is een echt familie evenement. Naast ouders, buren of vrienden kunt u gerust uw kleine kinderen meenemen, want voor kinderen is er tijdens Culinair Event genoeg te doen. Lokale jeugdige chefs kunnen met behulp van een kinderkok heerlijke gezonde snacks bereiden met lokale producten. De professionele kok laat de jeugdige koks zien dat ‘lekker’ ook ‘gezond’ kan zijn. Daarnaast kunnen kinderen zich uitleven op een grote springkussen of deelnemen aan een unieke kleurwedstrijd, waarmee zij leuke prijzen kunnen winnen.

Tijdens Culinair Event is ook Anja Dorst Fotografie aanwezig, zodat gezinnen en kinderen de mogelijkheid hebben om zich te laten fotograferen in een sfeervolle omgeving.

Big Green Egg BBQ

Kent u de Big Green Egg al? Deze veelzijdige buitenbarbecue is gebaseerd op de ruim 3000 jaar oude Aziatische kleioven, een zogenaamde 'kamado'. De Big Green Egg is een zeer duurzaam kooktoestel met een langere levensduur dan vergelijkbare soorten. Het keramiek van Big Green Egg kan minstens honderdduizend keer worden verhit zonder aan kwaliteit in te boeten. De buitentemperatuur heeft, door de hoogwaardige keramiek, geen enkele invloed op de temperatuur binnen de barbecue. U kunt al uw stoofpotten, desserts of vleesgerechten zomer en winter op de Big Green Egg bereiden. Buiten koken heeft hierdoor een andere dimensie gekregen!
Tijdens Culinair Event vinden er diverse demonstraties plaats van deze buitenkooktoestel en kunt u zijn gemak en veelzijdigheid ervaren.

Big Green Egg

Overzicht van deelnemende ondernemers en producten

Zeeuws brood door Bakkerij Spelt

Zeeuwse oester door oestersteker Bas de Koeijer

Zeeuwse paling door De Schouwse Palingroker

Zeeuwse bolussen door Van der Maas, de Echte Bakker

Zeeuwse babbelaar door Ingrid van den Hoek

Zeeuwse kip door boer De Ronde

Zeeuwse koffie door De Koffieboer

Zeeuwse vlees door Slagerij Slager

Zeeuwse kaas door Kaasboerderij Van Schaik

Zeeuwse wijn door Marcels Wijnen

Zeeuws fruit door Kwako Fruitteelt

Zeeuws meel door Molen De Verwachting

Fotografie door Anja Dorst Fotografie

Demonstratie buitenkooktoestel door Big Green Egg

Presentatie Jura Koffiemachines

Op Culinair Event zullen er ook presentaties van de Jura Koffiemachine worden gehouden door De Koffieboer. De volautomaten van JURA zijn een synoniem voor een optimaal koffieresultaat, een eenvoudige bediening en een subliem design. Hiermee is de Jura koffiemachine de complete oplossing voor alle koffie in het huishoudelijk gebruik. 
Beleef nu tijdens Culinair Event deze unieke koffiemachine en laat u overtuigen om deze koffiesensatie in huis te halen!

Jura koffiemachine
Pelma Keukens - Neff Proef Lokaal
Neff Proef Lokaal op zaterdag 22 oktober