Als kraamverzorgster kom je in allerlei huizen over de vloer. Dus ook in allerlei keukens. Dan kom je er wel achter wat praktisch is en wat niet. Zeker als je al 34 jaar in de kraamzorg werkt, zoals Anneke Slui-Struik uit Sommelsdijk. Een vierkante gootsteenbak bijvoorbeeld vindt ze niet fijn omdat er vuil in de hoeken kan gaan zitten. Een wokgedeelte links of in het midden op het fornuis is voor Anneke ook niet handig. “Als je aan de rechterkant kunt wokken, hangt je arm niet boven de andere pannen. Dat is gewoon praktischer.”

Toen Anneke en haar man Peter een nieuwe keuken gingen uitzoeken, hielden ze dan ook rekening met dit soort praktische zaken. In december waren ze in de showroom van Ardi Keukens en Sanitair in Sint-Annaland en in april werd de nieuwe keuken geplaatst. Het was even wennen aan de nieuwe indeling - waar is het bestek, in welke lade moet ik zijn - maar die fase was algauw achter de rug.

Keuken Slui Sommelsdijk met draaicaroussel

“Het is super, we zijn helemaal blij”, zegt Anneke, terwijl ze haar grote U-vormige keuken laat zien.

Keuken Slui Sommelsdijk met prachtig kastenwand

De kastjes zijn grijs van kleur. De zichtbare houtnerf geeft de strakke keuken een zekere warmte. Dat er een andere keuken moest komen, was wel duidelijk. Anneke en Peter wonen inmiddels dertig jaar in hun woning. De eerste tien jaar zat er een standaard keuken in met losse elementen als een koelkast en een gasstel. Na tien jaar volgde een andere keuken, gelijk met de uitbreiding van het huis. Maar die keuken, een zalmkleurige, was ook alweer twintig jaar oud.

“We kopen niet zo gauw nieuw, mijn man repareert alles tot het eind. Maar alles was wel oud. Het folie van de kastjes begon los te laten. Bovendien hadden we een losse buffetkast, een voorraadkast in de bijkeuken en nog wat opslag in de garage. Terwijl we nu alles in één hebben, ook de voorraad. We hebben er één geheel van gemaakt.”

Keuken Slui Sommelsdijk met veel ruimte in lades

“ Ze nemen bij Ardi echt de tijd voor je. We zijn er uren geweest…”

De vraag was nog wel waar ze de nieuwe keuken zouden kopen. “We zijn overal geweest, van Barendrecht tot Spijkenisse. Ik had van verschillende mensen over Ardi gehoord en daar wilde ik ook graag een keer naartoe”, vertelt Anneke. “Toen we daar binnen stapten, was het gelijk goed. De sfeer, de vriendelijkheid. Totaal geen opdringerigheid. We mochten alles zelf vastpakken. Toen deden we een bakkie en konden we zeggen wat we zochten. Alles was mogelijk en al onze wensen konden worden vervuld. We zijn prima geholpen. Ze nemen bij Ardi echt de tijd voor je. We zijn er uren geweest…” De keuken die ze uiteindelijk kochten, stond niet als zodanig in de showroom. Peter en Anneke stelden hem zelf samen, geheel passend in de U-vorm die ze in gedachten hadden. “Ik had alles op papier gezet. Van Ardi kregen we nog een paar nuttige tips. Zoals laden in plaats van kastjes.” Een wokgedeelte rechts was zonder moeite te verwezenlijken, evenals twee ronde gootsteen bakken. Ja, twee, want dat is wel makkelijk als je spinazie aan het wassen bent. Of als je twee dingen tegelijk wilt doen: een emmer sop maken en je handen wassen, bijvoorbeeld.

Keuken Slui Sommelsdijk met handige lades
Keuken Slui Sommelsdijk met gaskookplaat

De plaatsing, in twee dagen, gebeurde stipt op tijd en heel precies. “Een pluim”, zegt Anneke. Een lekkend sifon was snel vervangen. Bovendien hadden ze een leuke meevaller. “De koelkast en de afzuigkap zaten er niet bij toen de monteur kwam. Dat waren showroommodellen, waarvan bleek dat ze dubbel waren verkocht. Toen kregen wij een nieuwe koelkast en afzuigkap voor dezelfde prijs. Mooi meegenomen.”

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens en Sanitair, of andere klantervaringen bekijken.

Keuken Slui Sommelsdijk met dubbele spoelbak
Keuken Slui Sommelsdijk in U-vorm