“Er was een dopje weg, van een van de pitten van het gasstel. We hebben het direct gemeld en een dag later lag er al een envelop in de brievenbus. Er zat een zakje met acht van die dopjes in. Nou, die andere zeven hebben we nog niet nodig gehad, maar het is altijd handig als je ze in huis hebt.” Alice de Jonge vertelt het om maar aan te geven dat de service bij Ardi Keukens goed geregeld is.

Alice en haar man Marco lieten begin vorig jaar een nieuwe keuken plaatsen in hun woning in hartje Middelharnis. “De vorige keuken was echt op”, vertelt Alice. “Zo oud was-ie nog niet, maar een jaar of negen. We hadden hem geplaatst toen we het huis ingrijpend verbouwden. De keuken was samengesteld uit wat restjes. Het was het sluitstuk van de begroting die we voor de verbouwing hadden. Ja, dat was een grote verbouwing. Het huis werd te klein. Ons gezin groeide, dus het huis moest meegroeien.” 

De keuken als sluitstuk van de begroting. “We zeiden toen al: over een jaar of tien gaan we dat beter doen. Een nieuwe keuken zat dus min of meer in de planning.” Afgezien van het feit dat het hard nodig was, want de koelkast lekte en de rest van de keuken was ook aan zijn eind.  Marco en Alice hadden niet precies in hun hoofd hoe de nieuwe keuken eruit zou moeten zien. Landelijk, tikje klassiek - verder waren ze niet gekomen. Daarom leek het goed om op een mooie zaterdag in november 2014 een oriëntatierondje te maken langs diverse keukenzaken. “We hadden er al een paar gezien toen we ‘s middags om halfvier bij Ardi Keukens binnen stapten. Daar zijn we tot halfzeven gebleven. Toen we weggingen hadden we onze nieuwe keuken besteld.” 

“We vonden hem gelijk mooi, we waren direct verkocht”

Alice vertelt dat ze enthousiast werd van wat ze zag. De keuken die ze onbewust zochten, stond er gewoon, zij het met bovenkastjes, een ander aanrechtblad en in een andere opstelling. “We vonden hem gelijk mooi, we waren direct verkocht. Allebei.” Maar ze waren ook te spreken over de manier waarop ze bij Ardi Keukens werden geholpen. “Bij de andere zaken waar we die dag waren, liepen we door de showroom maar werden we niet aangesproken". 

“Bij Ardi Keukens wel, op een plezierige manier. Helemaal niet opdringerig.”

Praktisch

De landelijke, klassieke keuken staat er inmiddels ruim een jaar. De schouw, waarin de afzuigkap is weggewerkt, met tegeltjes maakt de nostalgische sfeer compleet. Maar wat misschien nog wel belangrijker is: de keuken is heel praktisch. “Kijk, we hebben gas op glas: een glasplaat met gaspitten. Dat is heel goed schoon te houden. Ook praktisch is de oven op stahoogte. Je hoeft niet te bukken - fijn, want we gebruiken hem dagelijks - en kleine kinderen kunnen er niet bij.” 

De plaatsing verliep goed. Binnen twee dagen was de klus geklaard. “De monteur zag dat het aanrechtblad beschadigd was: een klein deukje, net op de naad. Ardi Keukens bestelde direct een nieuw aanrechtblad. Zes weken later lag het erop.” Goed opgelost, is het oordeel van Alice. Zoals dat ook het geval was toen er een dopje van het gasstel was verdwenen…

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Bekijk groter
Landelijke keuken in mooie hoekopstelling
Wim van Vossen Fotografie