Meestal zoek je een keuken uit die bij de rest van het interieur past. Maar bij Christiaan Luijendijk en Marloes van Es was het net andersom. De keuken en de vloer bepaalden hoe het interieur van hun woning in Oude-Tonge eruit moest komen te zien. Het resultaat is strak en sfeervol.

Ze wonen er net twee maanden. Het vakantiegevoel is langzaam maar zeker aan het verdwijnen. De keuken, een fascinerende combinatie van houtlook en beton, was al in mei 2014 uitgezocht bij Ardi Keukens. Van plaatsing was echter nog geen sprake, want Christiaan en Marloes hadden het huis wel gekocht, maar wilden het eerst van top tot teen en van achteren naar voren onder handen nemen om het helemaal naar hun zin te maken. Dat duurde bijna een jaar.

In één keer goed

"Werkelijk alles is op de schop gegaan", vertellen ze. "Er is een vaste trap naar zolder gekomen. Alle elektriciteit is gemoderniseerd, de wanden zijn opnieuw gestuukt, er is vloerverwarming aangelegd… En aan de achterkant hebben we een nieuwe bijkeuken gemaakt. Daar staat een deel van de vorige keuken. Het was eigenlijk best een mooie keuken. Hij was nog maar een paar jaar oud.

Keuken Oude-Tonge met inductiekookplaat
Wim van Vossen Fotografie

Maar er was geen koelkast, geen oven en geen vaatwasser ingebouwd. We wilden het liever gelijk in één keer goed en geen rommelig geheel met losse apparaten." Dus moest er een nieuwe keuken komen.

“Alleen kijken, dat was de bedoeling”

Ze hadden al op internet gekeken en de keuken van hun dromen gezien op de site van Ardi Keukens. De keuken met de houtlook, die moest het worden. Ze gingen naar de showroom in Sint-Annaland om hem in het echt te zien. Niet met het idee om al tot koop over te gaan. "Alleen kijken, dat was de bedoeling. Een order hoefde nog niet voor ons, dat zou wel een keer komen." Maar het liep toch anders.

Christiaan en Marloes raakten in gesprek met een medewerker van Ardi Keukens. En wat bleek? De keuken in het huis wat ze net gekocht hadden, was ook door Ardi Keukens geplaatst. Alle maten stonden nog in de computer. Tja, dat maakte het wel gemakkelijker om toch maar direct te bestellen. "Alles is vervolgens ingevuld en later is er voor de zekerheid nog een keer gemeten in ons huis."

Keuken Oude-Tonge met brede besteklade
Wim van Vossen Fotografie

“Het plaatsen gebeurde echt heel zorgvuldig”

Een jaar later, toen het klussen er bijna opzat, was een telefoontje naar Ardi Keukens voldoende om de plaatsing te regelen. "Er waren twee dagen voor uitgetrokken en dat was ruim voldoende om het werk op het gemak uit te voeren. En alles werkt prima. Niets te klagen. We hebben goede apparatuur gekocht en ook het leidingwerk is allemaal nieuw, dat scheelt natuurlijk. Het aanrechtblad hebben we zelf geregeld. Daar stonden ze bij Ardi Keukens open voor. Het is een zelf gegoten betonnen blad, met een speciale coating om het waterdicht te maken."

Hoge cijfers

De reacties zijn positief. Vrijwel alle mensen die Christiaan en Marloes over de vloer hebben gehad, vinden de keuken mooi. Zelf zijn er ook content mee. "We zijn kundig en vriendelijk door Ardi Keukens geholpen en goed geadviseerd. Ze vragen wat je voor een keuken wilt uittrekken en vertellen eerlijk als je over het budget heen gaat. Dat wij de keuken een jaar na de aankoop pas wilden laten plaatsen, was geen enkel probleem. 

Keuken Oude-Tonge
Wim van Vossen Fotografie

We zijn heel tevreden. Prijs, kwaliteit en service zijn in evenwicht bij Ardi Keukens. Daarom hebben we bij het klanttevredenheidsonderzoek alleen maar cijfers boven de 8 gegeven."

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens en Sanitair, of andere klantervaringen bekijken.

Keuken Oude-Tonge in hoekopstelling
Wim van Vossen Fotografie