Als Gijsbert en Laura Gille op vakantie gaan en bijvoorbeeld een hotel zoeken, googelen ze eerst op het wereldwijde web: hoe zien de recensies eruit? Daarna kiezen ze het hotel met de beste recensies. Zo gaat het stel uit Middelharnis vaker te werk, bijvoorbeeld toen de verhuizing naar een nieuwbouwwoning op stapel stond en er een keuken moest komen. Van Ardi Keukens hadden ze al eens goede berichten gehoord. En toen ze gingen googelen kwamen ze bijna alleen maar goed recensies tegen. Zo was de keuze voor de keukenzaak in Sint-Annaland snel gemaakt.

Lekker ruim

Vergeleken met de keuken in hun vorige huis zijn vooral de ruimte en het licht opvallend. “We hebben nu volop de ruimte om te koken. De keuken is een heerlijke plek in huis met veel licht en een mooi uitzicht”, zeggen Gijsbert en Laura, terwijl de eerste de vaatwasser leeg ruimt en de tweede in de pannen op het fornuis aan het roeren is.

“De keuken is in februari geplaatst, dus we hebben er alweer driekwart jaar ervaring mee. Het werkt allemaal super. Tja, we hadden eerst een klein keukentje. Dan is dit wel pure luxe”, vindt Laura, die in de meeste gevallen kookt. Van de kraamverzorgster – de jongste van de twee kinderen is een baby – leerde ze een heerlijke lasagneschotel maken, waar ze ook wel variaties op uitprobeert. Culinair experimenteren, daar houdt Laura wel van. “Ik bak ook graag. Als er visite komt, maak ik iets lekkers bij de koffie. Appeltaartjes of zo.” Die komen in op handige hoogte geplaatste combi-oven.

“In de vernieuwde showroom deden we nog veel nieuwe dingen op”

Twee kleuren

Toen ze na het googelen naar Sint-Annaland gingen, wisten ze eigenlijk niet precies wat voor keuken het moest worden. “Een paar wensen hadden we wel. Het moest een hoekkeuken worden, omdat die hier het beste past. Verder wilden we graag laden, vanwege het gemak. De kleur hadden we nog niet in ons hoofd, maar we wisten wel dat we niet alles in één kleur wilden. Twee kleuren is speelser. Nou, we zijn een hele dag in de showroom geweest en toen we weggingen, tegen sluitingstijd, hadden we 80 procent van de keuken in beeld. Later hebben we bijvoorbeeld de kleur van het aanrechtblad nog bepaald, mede op advies van de verkoper van Ardi Keukens.” Ook veranderden Gijsbert en Laura na hun tweede bezoek aan de showroom nog wat zaken. De nieuwe showroom van Ardi Keukens was namelijk net geopend en daar deden ze enkele nieuwe ideeën op. “Die open vakjes onder de bovenkastjes bijvoorbeeld.”

Hoe het allemaal uitpakt als de keuken er eenmaal staat, moet je dan maar afwachten. Je hebt een 3D-tekening, maar hoe het geheel – met de vloer, de gordijnen et cetera – eruit komt te zien, is niet helemaal te voorzien. Het resultaat voldeed echter direct aan de verwachtingen. Wel zat er een klein deukje in de kookplaat. “Dat leverde geen enkele discussie op; Ardi Keukens zorgde vrij snel voor vervanging”, zegt Gijsbert. “Dat is wel heel plezierig.” Waar even googelen op internet al niet goed voor is…

De keuken is ruim. Zo ruim dat Gijsbert en Laura de bouwers opdracht moesten geven een binnenmuur iets te verplaatsen om het fraaie geheel van kastjes en apparatuur kwijt te kunnen. “Gelukkig kon dat nog”, zegt Gijsbert. “Het was maar een klein stukje, maar het was net nodig.”

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Bekijk groter
Hoekkeuken in 2 kleuren
Wim Vossen fotografie