Wat is er lekkerder dan na het sporten in een warm bad te stappen. Piet van Alphen, die aan diverse vechtsporten doet en een paar keer per week gaat hardlopen, doet het graag en regelmatig. Sinds eind december in zijn volledige nieuwe badkamer. Op de vraag of dat een verkwikkende ervaring is, komt direct een bevestigend antwoord. “Ja, absoluut.”

De badkamer komt bij Ardi Keukens vandaan. Voor Piet van Alphen was dat geen onbekend adres. Vele jaren geleden, toen hij nog in Sommelsdijk woonde, kocht hij er al een keuken. “Dat is toen goed bevallen. Bij Ardi Keukens werken mensen waar je van op aankunt. Daarom gingen we – mijn vriendin en ik – een jaar of drie geleden weer naar Sint-Annaland om een nieuwe keuken uit te zoeken. Je wordt er rustig ontvangen. Alles gaat op het gemak. 

“Er loopt niet direct personeel om je heen te springen”

Bovendien is de prijs-kwaliteitsverhouding goed. De keuken in het huis op Park Nieuw-Zeeland, waar Piet van Alphen vanaf de oplevering woont en beheerder is, staat er. “Hij is wat kleiner dan de eerste keuken die we bij Ardi Keukens kochten, voor het huis in Sommelsdijk, maar hij bevalt heel goed.” Praktisch en vrij neutraal van kleur, zo zou je de keuken kunnen omschrijven. En die omschrijving geldt ook voor de badkamer die vlak voor Kerstmis 2016 is geplaatst. “We wilden hetzelfde in de badkamer als in de oude setting: een douche, een bad, een wastafel en een toilet. Alleen de indeling is anders”, vertelt Van Alphen, die de oude badkamer er zelf uit gesloopt heeft. “Waarom neutrale kleuren? Nou, je kunt wel paars of blauw nemen, maar als je het zat bent, kun je er niet zomaar overheen schilderen, zoals op een wand.”

“Je voelt je er snel op je gemak”

Eet u mee?

Toen hij met zijn vriendin in de showroom in Sint-Annaland was om een badkamer uit te zoeken, hadden ze dezelfde ervaring als die keer dat ze voor een keuken gingen. “Je voelt je er snel op je gemak. We hadden een afspraak gemaakt op een vrijdagmiddag, een uur of halfvier. Rond halfvijf zeiden ze: ‘Wij gaan een hapje eten. Eet u mee?’ ‘Lekker, natuurlijk’, zeiden wij. Heel gastvrij. We hebben er een heerlijke maaltijd genuttigd.”

Bekijk groter
Badkamer Park Nieuw Zeeland
Wim van Vossen

Het uitzoeken van de badkamer ging vrij soepel. Van Alphen is zeer te spreken over de adviezen waar Ardi Keukens mee kwam. “Ze hebben daar alles in de showroom staan, maar het moet ook nog goed bij elkaar passen. Wat wij wilden was niet superluxe, maar wel heel goed. We kopen een badkamer voor onszelf, niet voor de buren…” De adviezen en het meedenken zetten zich zelfs voort tijdens het installeren van de badkamer. Zo kwam de installateur, die zijn werk keurig uitvoerde volgens Van Alphen, met het advies om de afvoer van de douche iets te verplaatsen. “Het was niet zo van: dit is de tekening en plof het er maar in”, zegt hij. “Vakbekwame en aardige monteurs vind ik belangrijk. Je kunt immers wel een mooie auto kopen, maar als de garage niet goed is heb je er nog niets aan.” Die ‘garage’ was dik in orde, want die liet nieuwe vloertegels komen toen bleek dat sommige tegels net een tikje te groot waren.

Ook was een oplossing nodig voor het naar de eerste verdieping krijgen van het douchescherm. Een steiger voor de deur en hup, daar ging het scherm door een slaapkamerraam naar binnen. De badkamer – en het toilet beneden – is alweer enkele weken in gebruik. Volgens Van Alphen is alles perfect. Hij heeft het over ‘het wonder’. Een badkamer waarin je lekker tot jezelf kunt komen na het sporten.

Op onze website kunt u meer lezen over Ardi Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Let op: per 1 november 2019 zijn wij gestopt met de verkoop van sanitair. Mocht u bij DB KeukenGroep (waar wij onderdeel van zijn) een badkamer en/of toilet willen aanschaffen, dan kunt u hiervoor terecht bij de vestiging Arma Keukens en Sanitair in Nunspeet.

Bekijk groter
Badkamer Park Nieuw Zeeland
Wim van Vossen Fotografie