Niet te verwarren met Belgisch hardsteen, is er onder de aanrechtbladen ook een heel bijzonder soort natuursteen: Toscaans hardsteen. Dit werkblad dat met z'n zichtbare fossielen een doorleefd uiterlijk heeft, is bijzonder stijlvol in onder meer de landelijke, Toscaanse of in de houten keuken.
Het Toscaans Hardsteen aanrechtblad kan dagelijks gereinigd worden met een sopje. Wel heeft dit werkblad extra onderhoud nodig in de vorm van een speciaal onderhoudsmiddel. Daarnaast dient u het Toscaans hardsteen aanrechtblad 2 tot 3 keer per jaar te impregneren. Voert u het onderhoud aan het Toscaans aanrechtblad tijdig uit, dan zult u er jarenlang plezier van hebben.
Makkelijk aan het Toscaans hardsteen keukenblad is, dat het hittebestendig is. Toch adviseren we altijd om onderzetters te gebruiken om uw blad te beschermen tegen een thermoshock. Het is een kleine moeite, en dan weet u zeker dat u geen risico loopt dat er schade ontstaat aan uw Toscaans hardsteen werkblad.
Het Toscaans hardsteen aanrechtblad is zachter dan bijvoorbeeld een granieten werkblad. Hierdoor krijgen vlekken en krassen op dit aanrechtblad meer kans. Het Toscaans hardsteen aanrechtblad vraagt daarom om grotere behoedzaamheid. Maar, wanneer u het Toscaans materiaal met eigen ogen gezien heeft en zelf gevoeld hebt, dan zult u erkennen: zo'n schitterend blad als het Toscaans hardsteen aanrechtblad is het meer dan waard om voorzichtig mee om te springen door bijvoorbeeld snijplanken te gebruiken.