Terrazzo aanrechtblad

Het terrazzo aanrechtblad roept altijd een Zuid-Europese sfeer op. Dit is niet zo verwonderlijk, want het terrazzo aanrechtblad komt oorspronkelijk ook uit Italië.

Uit Venetië om precies te zijn. Het werd door arbeiders gemaakt van afgekeurde marmerstukken met klei, om de patio's rondom hun huizen te plaveien. Sinds de twintigste eeuw vinden we terrazzo ook in Nederland terug.

En het is nog steeds een bijzonder favoriet aanrechtblad.

Bezoek onze showroom
Landelijke hoekkeuken met terrazzo aanrechtblad
Terrazzo aanrechtblad

Terrazzo aanrechtblad, mooi in een landelijke keuken

Terrazzo wordt ook wel sierbeton genoemd, omdat het een mengsel is van beton met allerlei andere componenten.

En juist deze componenten geven zo'n authentieke sfeer aan het terrazzo aanrechtblad. Gemengd met quarts, glas, graniet of marmer ontstaat een kleurrijk geheel van wisselende patronen en schitteringen.

Het terrazzo aanrechtblad is geweldig in de klassieke of landelijke keuken, maar ook bijzonder fraai in de moderne keuken.

Voordelen van het terrazzo keukenblad

Het voordeel van het terrazzo keukenblad is de warme en unieke uitstraling. Een terrazzo aanrechtblad heeft ook een levendige uitstraling.

Het is minder vlekgevoelig dan beton, en dat is in een keuken bijzonder praktisch. Bovendien is het keihard materiaal en gaat het met het juiste onderhoud lang mee.

En, als één van de weinige aanrechtbladen is een terrazzo keukenblad repareerbaar!

Terrazzo aanrechtblad

Nadelen terrazzo aanrechtblad

U dient op te letten met krassen, want terrazzo is een krasgevoelig aanrechtblad. Ondanks dat het terrazzo aanrechtblad hittebestendig is tot 200C, raden we onze klanten altijd aan om onderzetters te gebruiken in verband met een thermoshock die kan ontstaan wanneer u ineens een hete pan op uw terrazzo werkblad zet.

Let u trouwens ook op met vlekken van thee, roest, frisdrank en rode wijn of agressieve schoonmaakmiddelen. Deze dient u direct te verwijderen om blijvende vlekken op uw terrazzo werkblad tegen te gaan.

Wanneer uw terrazzo aanrechtblad is voorzien van een beschermlaag, verkleint deze het schadelijke effect, maar toch kunt u dit soort vlekken beter direct verwijderen.

Onderhoud terrazzo werkblad

Uw terrazzo aanrechtblad moet drie tot vier keer per jaar met een speciaal middel voor het onderhoud van terrazzo aanrechtbladen worden behandeld. Deze kunt u bij ons aanschaffen.

Dagelijks kunt u uw terrazzo werkblad reinigen met een sopje, een mild schoonmaakmiddel of zachte groene zeep.

Lees ook over andere aanrechtbladen
Terrazzo aanrechtblad

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,3
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen
Terrazzo aanrechtblad