Wat is een composiet aanrechtblad?

Dat het composiet aanrechtblad zo populair is, is zo vreemd nog niet. Zeker als je kijkt naar de luxe uitstraling van dit aanrechtblad, terwijl het tegelijkertijd ook tegen een stootje kan.

Dit levert veel gebruiksgemak op, zonder dat u concessies doet aan de uitstraling van uw keuken. Het composiet werkblad bevindt zich in ongeveer dezelfde prijsklasse als het granieten werkblad.

Uw composiet aanrechtblad kan gezoet, gebrand of gepolijst worden geleverd. Ook de beste afwerkingskwaliteit vindt u in onze collectie.

Ardi Keukens Sint Annaland
Composiet aanrechtblad
Design keuken, werkblad composiet

Wat zijn voordelen van composiet aanrechtblad?

Doordat de graniet- en kwartsstukken onder hoge druk tegen elkaar worden geperst, is een composiet aanrechtblad erg dicht. Dit betekent dat dit aanrechtblad niet zomaar water of vocht doorlaat, net zo min als schadelijke stoffen.

Veel van onze klanten kiezen ook vanuit het oogpunt van hygiëne voor het composiet aanrechtblad. Dit type aanrechtbladen blijkt wel gevoelig voor vlekken, met name agressieve, natte plekken die op het aanrecht blijven liggen.

Deze trekken geleidelijk in het blad. Daardoor ontstaan vlekken in het aanrechtblad die niet meer verwijderd kunnen worden.

Composiet aanrechtblad, lees meer over de voordelen en nadelen

Voordelen composiet aanrechtblad: hittebestendig

Het composiet aanrechtblad is hittebestendig en barst niet zomaar wanneer je er een hete pan op zet. Toch kunnen hete pannen voor blijvende verkleuring van het hars in het aanrechtblad zorgen. Dit wordt ook wel thermoshock genoemd. Daarom adviseren we altijd onderzetters te gebruiken.

Composiet aanrechtblad

Hoe composiet werkblad schoonmaken?

Een composiet aanrechtblad is onderhoudsvriendelijk. Wanneer je vlekken snel verwijdert en zorgt dat pannen op een onderzetter staan, kunt u uw composiet aanrechtblad lang mooi houden.

Gebruik warm water en een mild schoonmaakmiddel om uw composiet aanrechtblad schoon te maken. Een dagelijkse beurt is voldoende om uw blad mooi te houden. Ook het gebruik van een natuursteenreiniger is aan te raden.

Gebruik nooit aceton of thinner! Spoel uw composiet werkblad direct af met water wanneer dit op uw blad komt.

Composiet aanrechtblad

Hoe composiet werkblad onderhouden?

Composiet hoeft niet geïmpregneerd te worden. Echter, wanneer u er echt 100% zeker van wilt zijn dat vocht en vuil niet in uw composiet aanrechtblad dringen, dan kunt u ervoor kiezen om uw composiet jaarlijks te impregneren.

Wellicht bent u niet de enige gebruiker, en blijft er wel eens een los theezakje slingeren op uw aanrechtblad. Met een extra impregneerbeurt houdt u uw blad langer mooi.

Lees ook over andere aanrechtbladen

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,4
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen
Massief houten keuken, composiet werkblad